Fenyőbútorok színválasztása

Fenyőbútor színváltozása ( érés )

A természetes anyagokból készült termékek jellemzői közé tartozik, hogy egy kicsit mindig változik a szerkezete az idők folyamán. Igaz ez természetesen a fenyőbútor esetében is. Ez egyáltalán nem a fenyőbútor hibája! A fenyőfából készült bútorok az idő előrehaladtával „beérnek”, színük megváltozik.  Ez azt jelenti, hogy a kezdeti, néha igencsak halovány színű fenyőbútor idővel egy kellemes, semmivel össze nem téveszthető szépségű sárgás árnyalatot kap. Ezt a megjelenést nem lehet gépi úton előállítani!  Ennek az érési folyamatnak az időtartama sok mindentől függ, de elmondhatjuk, hogy kb. egy év után már generális színváltozás nem lesz.

Bár készülnek fenyőmintával nyomott bútorlapból is „fenyőbútorok” melyek színe nem változik az évek folyamán, érdemes őket 2-3 év használat után megnézni. Kilazult szerelvények, kopott és/vagy letöredezett sarkok és szánalmas esztétikai összhatás jellemzi ezeket a termékeket. Sokan láthattak már 100 év körüli fenyőfa bútort pl. skanzenekben de ki látott már akárcsak 50 éves makulátlan állapotú bútorlapból készült terméket? Ugye! De a  legkirívóbb  szörnyűség az amikor egyik-másik gyártó a bútor frontjait ( ha nem is túl vastag de azért ) fenyőfából készíti de az összes többi oldalát bútorlapból.  Ezek a bútorok már az első év vége felé olyan elképesztő színeltérést produkálnak ( hiszen a front érik de az oldalfalak nem mivel gyakorlatilag műanyagból vannak ) ami véleményünk szerint semmiféle árengedménnyel nem ellensúlyozható.

Aki ilyet vesz ne ringassa magát abba a hitbe, hogy fenyőbútort vett.

Gondoljuk csak át, hogy az a kevés árkedvezmény amennyivel ezek a „bútorok” kevesebbe kerülnek vajon arányban áll-e azzal, hogy évekig nézegessük minden nap a saját lakásunkban ezeket a termékeket. Egy nagyon kevéssel magasabb árért összehasonlíthatatlanul szebb és nemesebb megjelenésű bútort kaphatunk.

Saját magunkkal szemben ne legyünk igénytelenek!

Kérdés? Hozzászólás? >>> Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.