Régi fenyőbútor mellé újat

Régi fenyőbútor mellé újat?

A fenyőbútor színváltozása az idő előrehaladtával természetes jelenség.

( Lásd: Fenyőbútorok színváltozása )

Mégis sokakat eltántorít a vásárlástól az a tény, hogy egy régebben vásárolt fenyőbútor mellett szinte "ordít" az újonan vásárolt termék. Természetesen az új szerzeményünk színe is "érni" fog idővel. Bár nincs rá pontos szabály mégis kb. 1 év alatt annyira eltűnik vagy lecsökken a két szín között a különbség, hogy az már nem zavaró.

Egyébként mi magunk is gyorsíthatjuk szűk keretek között ezt a folyamatot.

Ha régi fenyőbútor a lakás kevésbé világos esetleg árnyékos részére helyezzük és ezzel egyidőben az újat a nap által jobban megvilágított  részére akkor ez az színkülönbség gyorsabban eltűnik.

Vigyázzunk azonban, hogy a még nem beérett fenyőbútorra helyezett dísztárgyak kontúrja ( pl. váza, terítő, stb. ) egy-két nap alatt "beleég" a fenyőbútor felszínébe. Azt a lenyomatot sajnos szinte lehetetlen eltüntetni később. Kifizetődőbb tehát a fenyőbútorok megvásárlása után némi önmérsékletet tanúsítani a díszítések terén. Természetesen ha már sötétedett a termék egy kicsit ez a veszély szinte nincs is.

Kérdés? Hozzászólás? >>> Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.