Lapra szerelt? Készre szerelt?

Lapraszerelt? Készre szerelt?

Elmondhatjuk, hogy minőségi termék esetében nincs különbség a két megjelenés között. Viszont ha már mozgatni kell a terméket akkor nem mindegy melyiket választjuk. Egyébként is millió kérdés merülhet fel a vásárlás előtt ami akár az egyik, akár a másik mellé teheti le a végső voksunkat.

Pl.: Hányszor mozgatjuk át a terméket mielőtt a végleges helyére kerül? Mivel szállítom? Személyautóval tetőcsomagtartón vagy teherautón?

Ki szállítja? Mi magunk vagy profi költöztetők?

Hová kerül? Tetőtérbe ahova csak egy keskeny és meredek lépcső visz?

Talán ebből is láthatjuk, hogy nincs egyértelmű előny vagy hátrány egyik mellett sem, ha a jó megoldásokat választjuk.

Van azonban egy-két tapasztalati tényező is amivel az okos vásárló már előre számol.  Egy készre szerelt bútor ( pl. egy három ajtós szekrény ) rendkívül stabil a szobában de hihetetlenül sérülékeny és borulékony egy teherautó platóján. Szorosan kikötözni szinte lehetetlen mivel a szoros kötélzet vagy a „spanifer” megtörheti a szekrény szerkezetét.  Ebben a tekintetben a lapra szerelt bútorok verhetetlenek: szállítás közben szinte semmiféle extra figyelmet nem igényelnek. Alacsony súlypontja okán ( ráadásul erős dobozban is van ) stabil,  jól és biztonságosan szállítható. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel olcsóbb ha magunk szállítjuk.

Kétségtelen tény, hogy a gyakorlat szerint a lapra szerelt bútorok sokkal pontosabbak a mérettartás terén. Az sem igaz továbbá, hogy egy bútor összerakása mindenképpen asztalos után kiált.  Bár a legtöbb bútorbolt szereti elhitetni a vásárlóval, hogy "jobban jár" ha velük rakatja össze a vásárolt fenyőbútor, ez legtöbbször csak egy extraprofit szerzési kisérlet.

Elhihetik, hogy a mai bútorgyárak tervezői pontos munkát végeznek: sokszor kiderült, hogy egyáltalán nem az alkatrésszel hanem az összerakási sorrenddel van a baj.

Sajnos a legtöbb vásárló előbb próbálja meg összeszerelni a bútort és csak azután nézi meg a szerelési rajzot, amikor már valami törik, szakad vagy reped. Mindenképpen törekedjünk tehát a rajz utasításait követni és tapasztalni fogják, hogy milyen meglepően egyszerű összerakni, még egy kívülről olyan rettentően bonyolultnak látszó terméket is. Véleményünk tehát az, hogy nagy méretű bútort ( leginkább szekrényt ) jobb lapra szerelten venni.

Kérdés? Hozzászólás? >>> Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.