Fenyőbútor tisztítása

Fenyőbútor tisztítása, ápolása.

Ebben a menüpontban most csak a cégünk által forgalmazott fenyőbútorok tisztítására és ápolására adunk tanácsot. Termékeink színtelen, selyemfényű lakkal kezeltek így az ettől eltérő felületkezelésű fenyőbútorok ápolására itt nem térünk ki.

Mint minden dolog a világon így a fenyőbútor is meghálálja a rendszeres ápolást. Ha elvárásaink vannak a fenyőbútor élettartamát és megjelenését illetően akkor nekünk is figyelemmel kell lennünk néhány apróságra.

A fenyőbútor a közhiedelemmel ellentétben, ápolási szempontból, rendkívül igénytelen.
Tisztítása egyszerű: nedves ( nem víztől tocsogó! ), puha rongy segítségével áttöröljük a felületét, majd egy száraz törlés és kész.

Ha valamiféle szennyeződés lenne a fenyőbútor felületén  akkor a szappanos vizes rongyot ajánlanánk a tisztításhoz. A bútortisztítók is megfelelnek a foltok és szennyeződések eltávolítására de a tisztítás utáni kellemetlen szaguk sokáig megmarad. Különösen érzékenyek az ilyen „maradékszagok”-ra az asztmatikus vagy allergiás betegségekkel küzdők. Sajnos közülük is leginkább a gyerekek. Miután ugyanazt a tisztítási hatásfokot érhetjük el a szappanos tisztítással is, ha lehet ne „kínozzuk” az erre érzékenyeket feleslegesen.

Sokan használnak még pl. bútorápolót is a fenyőbútor tisztításához de tapasztalataink szerint ez csak csúszóssá teszi a felületet.

Kérdés? Hozzászólás? >>> Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.